Praktijk

Voor dat je met de praktijklessen start krijg je van mij via de PlanGo LeerlingApp voor je smartphone een aantal onderwerpen om je voor te bereiden op de eerste rijles. De praktijklessen zijn gebaseerd op de Rijopleiding in Stappen (RIS) en door mij volledig geïntegreerd in de LeerlingApp.

De Rijopleiding in Stappen is een moderne rijopleiding met een fors hoger slagingspercentage dan de reguliere rijopleiding. Bovendien toont onderzoek aan dat je als bestuurder veiliger het verkeer ingaat. Je bent beter voorbereid op deelname aan het verkeer. Met de RIS weet je precies waar je aan toe bent.
Je vorderingen worden bijgehouden op de instructievorderingenkaart die voor jou altijd inzichtelijk is in de LeerlingApp. Tijdens iedere les wordt deze kaart besproken en bijgewerkt met je vorderingen. Met de onderwerpen en instructievideo’s in de app kun je je thuis al voorbereiden op de nieuwe rijles.

Een reguliere rijles duurt 60 minuten. Wij benutten samen dit uur altijd volledig om een nieuwe rijtaak aan te leren en reeds geleerde aspecten te herhalen. Je leert stap voor stap autorijden waarbij voertuigbeheersing voorop staat. Een goede voertuigbeheersing zorgt ervoor dat je later in moeilijke situaties niet “overladen” raakt.

De praktijklessen worden gegeven in een Volkswagen Golf 1.5 TSI BlueMotion Comfortline Business (schakel) of de hybride Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE (automaat). Beide auto’s zijn rijk uitgerust met vele extra’s waaronder airco, navigatie en cruise control.

In overleg kun je de les starten of eindigen op een ander adres dan je thuisadres. Rijlessen voor/na school, tijdens tussenuren of voor dat je moet werken behoren hierdoor tot de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

De voordelen op een rijtje:
√ Fors hoger slagingspercentage
√ Hoge kwaliteit van de rijopleiding
√ Stap-voor-stap aanpak
√ Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
√ Inzicht in je vorderingen altijd inzichtelijk met de LeerlingApp

Klik hier voor de video: Zo gaat het op het praktijkexamen.

Schermafbeelding 2015-12-17 om 10.00.58