Praktijk

Voor dat je met de praktijklessen start maken we middels een intakegesprek kennis met elkaar en wordt de Rijopleiding in Stappen (RIS) nader toegelicht. Een proefles behoort tot de mogelijkheden. Bij afname van een pakket is de proefles gratis.

De Rijopleiding in Stappen is een moderne rijopleiding met een fors hoger slagingspercentage dan de reguliere rijopleiding. Bovendien toont onderzoek aan dat je als bestuurder veiliger het verkeer ingaat. Je bent beter voorbereid op deelname aan het verkeer. Met de RIS weet je precies waar je aan toe bent.
Je vorderingen worden bijgehouden op de instructievorderingenkaart. Tijdens iedere les wordt deze kaart besproken en bijgewerkt met je vorderingen. Met het RIS-instructieboek kun je je thuis al voorbereiden op de nieuwe rijles.

Een reguliere rijles duurt 60 minuten. Wij benutten samen dit uur altijd volledig om een nieuwe rijtaak aan te leren en reeds geleerde aspecten te herhalen. Je leert stap voor stap autorijden waarbij voertuigbeheersing voorop staat. Een goede voertuigbeheersing zorgt ervoor dat je later in moeilijke situaties niet “overladen” raakt.

De praktijklessen worden gegeven in een Volkswagen Golf 1.6 TDI BlueMotion Highline die standaard is voorzien van airco en navigatie.

In overleg kun je de les starten of eindigen op een ander adres dan je thuisadres. Een rijles na school of voor dat je moet werken behoren hierdoor tot de mogelijkheden.

De voordelen op een rijtje
√ Fors hoger slagingspercentage
√ Hoge kwaliteit van de rijopleiding
√ Stap-voor-stap aanpak
√ Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
√ Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart

Klik hier voor de video: Zo gaat het op het praktijkexamen.

Schermafbeelding 2015-12-17 om 10.00.58